Varkensvlees

om van te smullen!

Natuurlijk varkensvlees

Dat proef je zodra je een bezoekje brengt aan onze boerderijwinkel De Verkeshof en je de vrije varkens ontspannen ziet rondscharrelen en aanmodderen. Je ziet ze, hoort ze, ruikt ze en (als je het ons vooraf even vraagt) voelt ze van dichtbij. Je weet precies wat voor varkensvlees jij in de kuip krijgt.

Varkens bij Anita-25

Kun jij optimaal genieten van een smaakvol stukje:

  • varkenskarbonade
  • varkensrollade
  • braadworst
  • gehakt
  • varkenshaasje
  • hamburger (een echte aanrader!)
  • speklapje

Dan moet je naar de Verkeshof!

Aanhankelijk en nieuwsgierige Tamworth-varkens

Het natuurlijk varkensvlees van De Verkeshof komt van onze Tamworth-varkens. Deze grote – de zeugen kunnen tot 250 kilo zwaar worden! – roodharige varkens komen van oorsprong uit het Engelse Tamworth in Staffordshire. Het is een van de oudste varkensrassen op aarde.

Tamworth-varkens zijn van nature nieuwsgierig. Ze komen graag kijken wie er aan de poort staat, zijn niet bang en voelen zich rondom onze boerderijwinkel veilig en op hun gemak. Net als bij kinderen zijn rust en regelmaat belangrijke factoren om stress of angst te voorkomen. Die rust en regelmaat handhaven we zorgvuldig.

Het leeft!

Waarom wij juist voor dit varkensras kiezen? Ten eerste vanwege hun karakter: het zijn aanhankelijke en geweldig intelligente dieren. Het leeft! Hoe beter je voor je beestjes zorgt, des te langer blijven ze gezond, werken ze voor je en krijg je er meer voor terug. In alle opzichten.

Een Tamworth-varken herken je aan de dieprode haren. Het zijn niet de schattige schone roze varkentjes die je vaak op tekeningen voorbij ziet komen, maar grote rossige tantes. Zij worden met uitsterven bedreigd en door juist hiervoor te kiezen, dragen we bij aan het in standhouden van het ras.

Ambachtelijk bereid varkensvlees

Waar de zeugen lange tijd op De Verkeshof rondscharrelen, lopen de biggen op een locatie verderop in alle vrijheid rond. Na de slacht keren ze terug naar boerderijwinkel De Verkeshof, waar ze op ambachtelijke wijze verwerkt worden.

Ja, je leest het goed. Het varkensvlees blijft tijdens het verwerken binnen de muren van de boerderijwinkel. Anita maakt met de grootste zorg elk stukje vlees geschikt voor consumptie. Zonder overbodige toevoegingen van smaak- of kleurstoffen om het vlees zo puur en natuur mogelijk te houden.

Al proef je soms wel bepaalde kruiden en/of specerijen of de biologische groenten van People’s Farm in bijvoorbeeld de (huis)gerookte ham, de smaakvolle beenham, het varkensvlees voor de barbecue, de ambachtelijk bereide (superlekkere!) hamburgers, de pulled pork of zure zult.