Over de Verkeshof

daar komt je eten vandaan

Boerderijwinkel De Verkeshof

Zodra je ons erf met boerderijwinkel De Verkeshof betreedt, word je verwelkomd door het natuurlijk buitenleven. Je ziet de katten jagen, vogeltjes vliegen, kippen rondscharrelen, varkens aanmodderen en de schapen en koeien grazen. Je hoort het krasse gekakel, het koddig geknor, het smakelijk gesmak en het melig gemekker.

Het uitzicht vanuit en de omgeving rondom onze Liesselse boerderij is in een woord fantastisch: je bent helemaal vrij in de natuur en de regio leent zich prima voor een flinke wandeling of afwisselende fietstocht. Er is genoeg te zien en te beleven op en rondom onze Verkeshof.

Varkens bij Anita-26

Hart en respect voor mens, dier en natuur

Wij zijn Anita en Marco, eigenaren van boerderijwinkel De Verkeshof. Samen met onze drie kinderen zorgen we ervoor dat geen dier of mens aandacht of eten te kort komt. En samen runnen we onze boerderijwinkel waar je natuurlijk vlees en diverse biologische groenten en fruit van People’s Farm aantreft.

We houden van onze dieren. In onze kleinschalige kippen-, koeien- en varkenshouderij is er alle ruimte voor aandacht en observatie. Wij, jij, de dieren en het milieu verdienen een goed en gezond leven en daar dragen we graag aan bij. Op een bewuste en verantwoorde wijze.

Hier komt jouw dagelijkse portie eten vandaan

Naast en rondom onze boerderijwinkel ervaar je dat vlees niet uit een fabriek of supermarkt komt, maar dat het van een Tamworth-varken, Herefords-koe of Bressekip afkomstig is. Je ziet en hoort dat kippen kakelen en eieren leggen. Die dagelijks voor ze de winkel ingaan, vers geraapt worden.

Het is onze missie om jou en iedereen te laten weten en ervaren waar ons vlees, groenten en fruit vandaan komen.
En wat er wel of juist niet mee gebeurt voordat het op je bord of in je mond belandt.

Zo zie je op De Verkeshof dat de varkens een ontspannen leven leiden voor ze geslacht worden. Je komt te weten dat de slacht en het uitbenen van het karkas essentiële handelingen zijn, voordat je vlees daadwerkelijk klaar is voor consumptie. En je hoort hoe en dat we het varkensvlees zelf verwerken.

Onze Verkeshof is een vorm van extensieve veeteelt: we laten de natuur zoveel mogelijk zijn gang gaan. De dieren groeien langzaam en op natuurlijke wijze op. Meer beweging zorgt voor een betere bespiering en de ontwikkeling van intramusculair vet. Bij leven zijn onze dieren vrijer, gezonder en vrolijker en na hun dood zorgen ze voor een heerlijk mals en smaakvol stukje vlees.

Ontdek het natuurlijk gedrag van dieren

Maar er is meer. Bij ons kun je persoonlijk kennismaken met het natuurlijk gedrag van boerderijdieren en zie, hoor, voel en ruik je op De Verkeshof:

 • Hoe de varkens nieuwsgierig komen kijken wie er aan de poort staat.
 • Hoe ze jou al knorrend gezellig gedag zeggen.
 • Hoe de schaapjes altijd even om de hoek komen kijken.
 • Dat kippenstront niet zo heel lekker ruikt.
 • Hoe de Tamworth-varkens genieten als ze met een bezem over hun rug gekriebeld worden.
 • Hoe de varkens om aandacht vragen als Anita zich bij hen voegt.
 • Hoe de knorrepotjes hun eten heel kieskeurig uitzoeken en eerst de lekkerste hapjes verorberen.
 • Dat varkens echt knorrende geluiden maken als ze het naar hun zin hebben.
 • Dat kippen echt door elkaar heen kakelen.
 • Dat de biggetjes en kuikentjes heel schattig zijn.
 • Dat poezen echt op muizen jagen.

Wees van harte welkom om in onze boerderijwinkel rond te neuzen, kennis te maken en om de hofleveranciers van jouw eten in levenden lijve te ontmoeten.

Boerderijwinkel De Verkeshof: daar komt je eten vandaan