Vers vlees

Natuurlijk geproduceerd vers vlees

De diverse soorten vers vlees van boerderijwinkel De Verkeshof hebben een ding gemeenschappelijk: de dieren hebben geleefd en worden na de slacht verwerkt volgens de biologische normen. Je krijgt echt natuurlijk varkens-, rund- en kippenvlees van koeien, varkens en kippen die in alle vrijheid en rust opgroeien bij De Verkeshof.

Varkens bij Anita-22

Black Angus-koeien: vers rundvlees

Het rundvlees komt van Black Angus-koeien die je ontspannen ziet grazen naast de Verkeshof. Net als de Tamworth-varkens groeien deze runderen niet-geforceerd, maar in alle natuurlijke rust op. Dat komt de karakteristieke volle smaak en de heerlijke malsheid van elk stukje Black Angus-rundvlees ten goede. Het staat voor kwaliteit.

Van deze Schotse koeien komen bijvoorbeeld de bekende:

  • Black Angus hamburger
  • Black Angus entrecote
  • Black Angus ribeye
  • Black Angus steaks of biefstuk
  • Black Angus riblap
  • Black Angus rundergehakt
  • Black Angus rosbief
Het hele jaar buiten

De van oorsprong imposante, zwarte Schotse runderen lijken afschrikwekkend door hun hoge, rijzige en gespierde gestalte. Niets is echter minder waar: het zijn grote vriendelijke reuzen met een vrij rustig en sociaal karakter.

Het hele jaar door grazen de Black Angus-koeien op hun gemak in de buitenlucht. Ze dragen bij aan de natuurlijke kringloop: ze eten heel veel gras en produceren mest dat het gras voedt en opnieuw laat groeien. Dat alles kun je met eigen ogen aanschouwen bij de Verkeshof. Daar komt jouw natuurlijk rundvlees vandaan.

Want deze prachtige runderen lopen rond in de weide naast de boerderijwinkel. Regelmatig zie je ook de kalveren spelen in de weide. Houd op zo’n moment gepaste afstand, want de prachtige big mama’s beschermen hun kroost. Zoals ze in de natuur ook doen.

Tamworth-varkens: vers varkensvlees

Wil je weten waar je verse varkensvlees vandaan komt? Dan moet je naar De Verkeshof! Daar zie je de hofleveranciers van je toekomstige karbonaadjes, hamburgers of speklapjes in alle vrijheid rondscharrelen. Deze rossige dames zetten de biggen op de wereld, die ietsje verderop in alle rust en regelmaat volgens de biologische veeteeltnormen opgroeien.

Het natuurlijk varkensvlees van de Tamworth-varkens kenmerkt zich door de pure en volle smaak. Aangezien dit ras vet in de spieren kweekt, proef je dat het heel mager vlees is. En mals bovendien. Het wordt in praktische tweepersoonshoeveelheden vacuümverpakt ingevroren. Zo blijven de malsheid en smaak gewaarborgd.

Lees meer over het varkensvlees van boerderijwinkel De Verkeshof.

Scharrelende vleeskuikens: vers kippenvlees

Net als de vrije varkens scharrelen ook de kippen in alle vrijheid rond bij De Verkeshof. Nou ja, niet helemaal in alle vrijheid. Hun grenzen zijn wel afgebakend. Voor hun eigen veiligheid en welzijn. Naast de boerderijwinkel tref je twee typen kippen aan: legkippen en vleeskuikens.

Het woord legkippen verraadt al waar deze kippen in uitblinken: deze dames leveren dagelijks een voorraad uitloop-eieren. Een eitje dat jij straks wegtikt, kookt, bakt of verwerkt in een omelet, frittata, tortilla of andere smaakvolle zoete of hartige baksels.

De vleeskuikens hebben een heel ander doel: zij zijn het verse kippenvlees. Diegenen die straks als kipfilet, kippenbout of drumstick op jouw bord belanden. Dat maakt ze niet minder schattig en ze krijgen er geen minderwaardiger leven om. Integendeel. Alle dieren op De Verkeshof krijgen de persoonlijke zorg en aandacht die ze verdienen.

Boerderijwinkel De Verkeshof: daar komt je eten vandaan