Vers vlees

Natuurlijk geproduceerd vers vlees

De diverse soorten vers vlees van boerderijwinkel De Verkeshof hebben een ding gemeen. Ze zijn afkomstig van varkens, runderen en kippen die lekker en ontspannen buiten hebben geleefd. In de regio of op ons eigen erf. Dat maakt elk lapje vlees of stukje kip lekker vers en boordevol smaak.

Varkens bij Anita-22

Natuurlijk rundvlees van de Hereford-runderen

Het Kesselse Natuur Beheer Limburg zet hun Herefordrunderen in om (agrarische) natuurgebieden en graslanden te beheren. De imposante dieren met een kenmerkende gekortwiekte ‘krullenbol’ tussen hun hoorns groeien daar in alle natuurlijke rust op.

De aan Natuur Beheer Limburg gekoppelde Herefords Slager verwerkt de dieren tot de supermalse stukken vlees die uiteindelijk op jouw bord belanden. Herefords-rundvlees staat bekend om zijn karakteristieke volle smaak en ongekende malsheid, mede doordat dit vlees enkelvoudige onverzadigde vetten bevat.

Herefords-runderen vinden hun oorsprong in, het woord zegt het al, het Zuid-Engelse Hereford. Je herkent de dieren aan hun roodbruin-witte vacht, die tegen elk weertype bestand is. Ze kunnen het hele jaar door buiten leven en zijn uitermate geschikt om natuurgebieden te laten begrazen.

 

Bij De Verkeshof vind je een uitgebreid assortiment Herefords-rundvlees, waaronder:

  • schenkel
  • entrecote
  • biefstuk
  • rundergehakt
  • bavette

Lekker om dagelijks te eten en supersmaakvol op de barbecue.

Tamworth-varkens: vers varkensvlees

Wil je weten waar je verse varkensvlees vandaan komt? Dan moet je naar De Verkeshof! Daar zie je de hofleveranciers van je toekomstige karbonaadjes, hamburgers of speklapjes in alle vrijheid rondscharrelen. Deze rossige dames zetten de biggen op de wereld, die ietsje verderop in alle rust en regelmaat opgroeien.

Het natuurlijk varkensvlees van de Tamworth-varkens kenmerkt zich door de pure en volle smaak. Dat komt doordat dit varkensras intramusculair vet (tussen de spieren) ontwikkelt, wat de smaak en malsheid ten goede komt. Het varkensvlees wordt in praktische een- en tweepersoonshoeveelheden vacuümverpakt ingevroren. Zo blijven de malsheid en smaak gewaarborgd.

Lees meer over het varkensvlees van boerderijwinkel De Verkeshof.

Natuurlijk lekker kippenvlees

Net als de vrije varkens scharrelen ook de kippen in alle vrijheid rond bij De Verkeshof. Nou ja, niet helemaal in alle vrijheid. Hun grenzen zijn wel afgebakend. Voor hun eigen veiligheid en welzijn. Naast de boerderijwinkel komen onze kakelende vriendinnetjes je vrolijk tegemoet.

De poule de Bresse ofwel de Bressekip is een veelzijdig ras dat bekend staat als luxe kippetje. Met kwalitatief hoogwaardig, smaakvol en mals vlees. Anita beent alle kippen hoogstpersoonlijk zelf uit en verwerkt het natuurlijk kippenvlees tot de smaakvolle stukken kipfilet, kippenbouten, druksticks die op jouw bord belanden.

Tik jij liever een eitje van een van deze prachtige dames? Dat kan! Je vindt hun uitloopeieren in onze boerderijwinkel. Maar het allerleukste zijn de schattige kuikentjes die regelmatig onze stallen bevolken. Die je zelf van dichtbij mag bewonderen als je dat wilt.

Het lekkerste vlees op je (egg) barbecue en grill

De echte barbecueliefhebber komt bij Boerderijwinkel De Verkeshof helemaal aan zijn trekken. Met een keuze uit een groot assortiment (on)gemarineerd varkensvlees of kip, de heerlijke, zelfgemaakte hamburgers tot het verse buikspek of procureur. En wat te denken van supersmaakvolle grotere stukken rundvlees als een bavette of een tomahawk. Ideaal voor elke zomer- en winterbarbecue.

Boerderijwinkel De Verkeshof: daar komt je eten vandaan